Tavan Yüksekliği Düşük Olan Bölgeler İçin Vinç Çözümleri

Ergonomik bir kaldırma yardımcısı istiyorsanız, ancak tavan yüksekliğiniz geleneksel vinç sistemleri için çok düşükse ne yapmalısınız? Schmalz'ın çözümü, alçak odalarda bile kolay hareket edebilen alüminyum modüler düz bir tip pergeldir. Erkodent için bu yenilik tam doğru zamanda geldi: Dental termoform cihazı üreticisi montaj hattının sonunda paketleme sürecini optimize etmek istedi ve önceden planlanmış bir klima sistemi için yeterli alan bırakan bir çözüme ihtiyaç duydu.

Muayeneden sonra, dental termoform cihazları güvenli bir şekilde taşınabilecekleri şekilde paketlenir.
Düz pergel vinç, havalandırma şaftları, hatları ve planlanan klima sistemi için üstte yeterli alan bırakır.

Erkodent, diş teknolojisi, diş hekimliği ve podiyatri için yüksek kaliteli ürünler üretmektedir. Her şey, Freudenstadt yakınlarındaki Pfalzgrafenweiler'de Erich Kopp'un 1954'te sağlık sigortası lisansını aldığı bir diş kliniği ile başladı. Pratik deneyimine dayanarak, hem kendisi hem de hastaları için tedaviyi kolaylaştırmak için kendi enstrümanlarını geliştirmeye başladı. Erkodent Erich Kopp GmbH çabalarından büyümüş ve o zamandan beri diş termoform teknolojisinde dünya pazar liderlerinden biri haline gelmiştir. 1980 yılında, şirket kurucusu podiyatride ikinci bir dayanak noktası kurdu. Şu anda cironun yaklaşık yüzde onunu oluşturuyor. Pfalzgrafenweiler'de yaklaşık 8.000 metrekarelik üretim alanında termoform için basınç ve vakum ekipmanı geliştiriyor, üretiyor ve paketliyoruz. Diş teknisyenleri bu ekipmanı özel ölçü tepsileri, geçici tedaviler için kalıplanmış parçalar ve diş beyazlatma tepsileri oluşturmak için kullanırlar. Plastik film, silikon ve vakslar gibi ilgili aksesuarlar ve materyaller, uykuya bağlı solunum bozukluklarını önlemek için sporcular için korumalar ve mandibular ilerleme atelleri de ürün yelpazesinin bir parçasıdır. Tüm ürünlerin ortak noktası, ailenin sahip olduğu şirketin mal girişi, üretim ve bitmiş çözümlerde denetimleri ve çok aşamalı kalite izlemeyi kullanarak sürdürdüğü yüksek kalite standartlarıdır.

Önce kontrol sonra paketleme

“Vakum termoform cihazı montaj hattının sonuna ulaştığında, önce kontrol edilir. O zaman sevkiyat için güvenli bir şekilde paketlenir ”diyor Erkodent'teki süreç optimizasyonundan sorumlu Andreas Weiß. Kullanım talimatları ve dolgu malzemesi ile birlikte, bitmiş bir paket 15 ila 25 kilogram arasındadır - ve genellikle daha ağırlaşırlar. “Paket daha sonra elle bir palete yerleştirildi, böylece seri numarası her zaman görülebilir” diyor Weiß, paketleme sürecinin geliştirmek istediği kısmını açıklarken. “Her gün, on iki ve onbeş termoform cihazı arasında paketleme yapıyoruz. Vakumla kaldırma yardımı olmadan palete el ile yerleştirmek sırtlarımızda ve kollarımızda büyük bir yük oluşturuyor ”diye hatırlıyor Helmut Seeger. Beş yıldır Erkodent'te çalışıyor ve çeşitli montaj ve paketleme istasyonlarında altı meslektaşıyla işbirliği yapıyor.

Vinçler ve Benzer Ekipmanlar İçin Yer Yok mu?

Ergonomik bir çözüm arayışı sırasında Weiß, J. Schmalz GmbH ile temasa geçti. “Zaten Glatten'den çeşitli iş istasyonlarında vakumlu kaldırıcılar kullanıyoruz ve onlardan memnun kaldık” diye vurguluyor. Uzun süredir devam eden temas, olumlu deneyimler ve mekansal yakınlık - şirketlerin merkez ofisleri sadece 15 kilometre uzaklıkta - projeden sorumlu kişileri Schmalz ile tekrar temasa geçiren belirleyici faktörlerdi. Fikirleri, vakumlu kaldırıcılı bir tavan vinç sistemi kurmaktı. Weiß, “Bu yaygın bir çözüm, ancak yer eksikliğinden dolayı uygulayamadık” diye açıklıyor. Sistem mevcut havalandırma ve ortam şaftları arasına otursa bile, en azından, tavan sistemi, klima sistemi kurulduğunda yeterli alana sahip olmayacaktır. “Schmalz ile Motek 2018'deki sorunu tartıştık ve alüminyumdan yapılmış modüler pergel keşfettik. Bizim için ideal konseptti, ”diyor Andreas Weiß. Alüminyum düz pergel, pergel vinçler için modüler sisteme dayanmaktadır. Geleneksel çelik tasarımlarla karşılaştırıldığında, yassı çözüm yeni pergelin toplam yüksekliğini 96 milimetreye kadar azaltır. Bununla birlikte, kaldırma cihazları, toplam yükseklikte bir artış olmadan standart bir alüminyum jibden 340 milimetreye kadar askıya alınabilir. “Ekstra düz pergel sayesinde vinç, havalandırma şaftlarının ve medya hatlarının altına oturur ve yine de boru kaldırıcı için yeterli çalışma alanı bırakır” diyor Weiß. Sadece asgari yüksekliği ikna etmekle kalmadı Erkodent: Modüler alüminyum konstrüksiyon daha ucuzdu ve daha hızlı monte edilebilirdi. Tavana monte etmek yerine, dört metre uzunluğundaki pergel uzunluğuna sahip kolona monte pergel vinci, bir taban plakası ile yere güvenli bir şekilde monte edilir. "Bu, daha esnek olabileceğimiz anlamına geliyor çünkü vinci teorik olarak başka bir montaj yerinde kullanabiliyoruz." Ekstra yassı vinç çözümü Şubat 2019'dan beri kullanılmaktadır. Erkodent, çalışanlarına mümkün olan en iyi desteği vermek için, vakumlu kaldırıcı JumboFlex 50'yi düz koldan dört vantuzlu bir tutucu kullanılmaktadır. 50 kilograma kadar olan karton kutuları almak ve ana tek parmakla kontrol ile sezgisel olarak kaldırmak, indirmek ve serbest bırakmak için kullanılabilir. Sürekli dönebilen tutamak sayesinde seri numarayla istifleme de sorunsuz bir şekilde mümkündür. Weiß, “Çalışanlarımızın bir zamanlar tüm fiziksel güçlerini kullanmaları gerektiğinde, şimdi sadece tek bir ele ihtiyaçları var” diye özetliyor. “Azalan iş yükü açıkça görülebilir. Meslektaşlarım ve ben daha zinde ve kendimizi daha sağlıklı hissediyoruz, ”diye onaylıyor Helmut Seeger.

Text and Images